Jakub Dedek

(* 21. dubna 1992)

Jakub Dedek je členem Pirátské strany od začátku roku 2017. Jakub pochází z Ostravy, kde taky momentálně i působí.

Do Pirátů se přidal, aby se podílel na změně politiky zespoda a pomáhal k vzestupu jedině slušně liberální straně v České republice. Věří, že do politiky by se mělo zapojit co nejvíce slušných a morálních lidí, aby už přestala být doménou prospěchářů. U Pirátů má každý jednotlivec stejnou možnost ovlivnit politiku. Každý hlas má stejnou váhu a o dalším vývoji nerozhoduje pár vyvolených, ale celá členská základna.

Studoval Wichterlovo gymnázium se zaměřením na matematiku, kterou studuje i nadále na Vysoké škole Báňské. Specializuje se na algebru a teorii čísel.

O politiku se zajímá od svých 20-ti let. Zpočátku na bázi občanské angažovanosti, kdy se zapojoval do aktivit organizací proti korupci, tak i dobrovolnými aktivitami společenskými. Dříve byl aktivní skautem, a i když dneska jako skaut nepůsobí, skautské myšlenky pořád zůstávají.

Jakub se zajímá o popularizaci vědy, převážně matematiky. Matematiku ukazuje v souvislostech s jinými obory, nejen technických, ale i humanitních. Rád cestuje, sportuje a miluje chození po horách.

jakub-dedek

Pirátská strana

Lidé

Ing. Petr Kopečný