Mgr. Arnošt Žídek, Ph.D.

ředitel školy

Arnošt Žídek se v Ostravě narodil (*1976) a kromě vysokoškolského studia ve městě celý život žije a pracuje.

Vystudoval obor Učitelství matematiky a fyziky na přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Doktorát získal na fakultě elektrotechniky a informatiky VŠB - TU Ostrava na oboru Výpočetní a aplikovaná matematika.

Celkem 21 let pracoval na katedře matematiky a deskriptivní geometrie na VŠB-TU Ostrava, kde spoluzaložil centrum pro podporu matematiky - Math Support Center. Od 1.7.2020 je ředitelem Základní školy Otické v Opavě. Je také členem Asociace ředitelů základních škol.

Jako nezávislý spolupracuje s Pirátskou stranou od roku 2014. Od komunálních voleb 2018 je členem Komise kulturní a školské v obvodu Ostrava-Jih a také Komise pro vzdělávání, vědu a výzkum Statutárního města Ostrava. V roce 2020 byl zvolen do krajského zastupitelstva Moravskoslezského kraje, je členem krajského Výboru pro vzdělání, výchovu a zaměstnanost.

Zastávané funkce

Magistrát

• Komise: člen komise pro vzdělávání, vědu a výzkum

Jih