Ostravští Piráti podpořili projekt „PĚŠKY DO ŠKOLY“, přijeli na koloběžce

Ostrava, 16. ledna 2021 – Pěšky do školy dnes vyrazila spousta dětí z celé země. Stejný název má i projekt, jehož čtvrtý ročník právě dnešním dnem odstartoval. Zapojit se do něj mohou všechny školy a školky z České republiky. Projekt má motivovat více dětí k tomu, aby se dopravovaly do školy pěšky, na kole nebo na koloběžce. A nejen děti, ale i jejich rodiče a samotné školy. Vítězné třídy mohou získat stojany na kolo a další ceny. Soutěžit mohou školy, třídy i rodiče.

„Mnoha dětem pohyb stále chybí. A právě chůze je jeho nejpřirozenější formou. Pokud rodiče nechají auta doma a vyrazí s dětmi do školy “po svých”, získají společné zážitky a posílí tak rodinné vztahy. Pěší cesta do školy se může stát pravidelným společným rituálem, stejně jako večerní chvíle čtení dětem. Doba, kterou smysluplně trávíme se svými potomky, přináší dětem pocit bezpečí a jistoty,“

říká náměstkyně pro školství a sport Andrea Hoffmannová.

Ostravské školy se projektu účastní v hojném počtu. Jednou z přihlášených je u tradičně základní škola Ivana Sekaniny v Ostravě-Porubě. Andrea zdejší děti při zahájení projektu svou účastí podpořila a vyrazila spolu s porubským místostarostou pro vzdělávání Martinem Tomáškem do školy na koloběžce.