Kultura

Chceme podporovat pestrou škálu kulturních aktivit a akcí pro všechny věkové kategorie.

Chceme podporovat pestrou škálu kulturních aktivit a akcí pro všechny věkové kategorie. Připravíme a v dlouhodobém horizontu zajistíme technickou podporu míst ve veřejném prostoru pro pořádání kulturních a jiných akcí. Nemáme jen náměstí, ale spoustu zajímavých lokalit, které si zaslouží pozornost. Tu také zaměříme na místní umělce - kapely, výtvarníky, fotografy a budeme je podporovat a spojovat do umělecké komunity obvodu. Zasadíme se o setrvalý rozvoj naší organizace Kulturní zařízení Ostrava-Jih a připravíme podmínky, aby byla kulturním lídrem Ostravy-Jihu. Budeme hledat prostor a zároveň spolupráci v soukromém sektoru, aby na Jihu vznikly podniky, které dosud chybí - tj. podniky ve stylu Dock a Etáž. Na náměstí Ostrava-Jih založíme oficiální Galerii pod střechou, kde se budou potkávat různé typy výstav a umění.

Veřejný prostor má být kulturní, proto vytvoříme koncepci Péče o umělecká díla a v rámci investic budeme mít na paměti zkrášlení veřejného prostoru novými díly.

Začínající tvůrce chceme podpořit v hledání vhodných prostor pro zkušebny a ateliéry. Podpoříme pouliční umění (koncerty i divadla).

Pirátský program pro Jih 2022